Niels Juel FægteklubbenFægteklubben Niels Juel – Svendborg blev stiftet i April 2007 og opkald efter søhelten Niels Juel. Fægteklubben er den anden klub på Fyn foruden Odense fægteklub.

Vores vedtægter kan læses her som PDF.

Mere end kun sport
Vedsiden af fægtning, er klubben interesseret i at gøre fægtesporten bekend ved for eksempel arrangementer og samtidig give muligheden for et godt fællesskab i klubben.

Aldersbegrænsning
Minimumsalderen for at deltage i vores træning ligger på 12 år, da vi ikke har børne størrelser i fægtejakker. (Der kan dog laves aftaler på dette område. Bare send os en email over hjemmesiden her).

Kontingent
Medlemskontingent betales per kvartal og ligger for begyndere på 300 kr. Der på grund af skoleferier kun 3 kvartaler på et år. De første prøvetimer er gratis. Kontingent indbetales på foreningens konto:

Bank:                   Nordea Bank
Reg. Nr.:              2680
Kontonummer:   0124025427

Andre tilbudaerme
Klubben tilbyder fægtearrangementer i forbindelse med  polterabend og som et ekstra tilbud til virksomheder.
Send os en email, og hør nærmere her.

Kontakt
Har du spørgsmål vedrørende Fægteklubben Niels Juel eller kunne du tænke dig at prøve fægtning, så kontakt os via hjemmesiden her.

Frank Perlon        (Formand)

Michael Gertsen  (Kasserer)

Frank Perlon        (Våbenmester & Postmester)

niels_juelHvem var Niels Juel?
Niels Juel blev født den 8. maj 1629 i Christiana i kongeriget Danmark-Norge.

I 1650 tog han til Holland, hvor han tjente i den hollandske flåde og deltog i flere kampe.

Han vendte tilbage til Danmark i 1655, hvor han to år senere blev udnævnt til admiral og deltog i Karl Gustav-krigene mod Sverige fra 1657 til 1660.

I Christian d. 5. regeringstid ledede Niels Juel den danske flåde under den Skånske krig. Han erobrede Gotland i 1676 og vandt en stor sejr over en overlegen svensk flåde i et stort søslag ved Køge Bugt den 1. Juli 1677. Her mistede den svenske flåde 20 skibe uden at et eneste dansk skib gik tabt.

Efter krigens afslutning i 1679 blev Niels Juel medlem af Admiralitetet og var en anerkendt søofficer både i Danmark og i resten af Europa. Han blev adlet til baron og fik tildelt elefantordenen.

Slaget_i_Køge_Bugt_(9291734978)For sine prisepenge købte han Valdemars Slot på Tåsinge og var på sine gamle dage en meget højstående dansker og folkehelt.

Niels Juel døde den 8. april 1697 som Danmarks største søhelt og blev ved den fineste
statsbegravelse stedt til hvile i Holmens kirke i København.

Så hvad er mere naturligt, end at søhelten der så heltemodigt fægtede for sit land – og slog sig ned ved Svendborgsund – lægger navn til vores klub!