Pressemeddelelse 23/06/2020

Fægteklubben Niels Juel – Svendborg lukker

Med baggrund i faldende medlemstal – og at klubben står uden træner efter sommerferien – har bestyrelsen truffet den tunge beslutning, at lukke fægteklubben oplyser formand, Frank Perlon.

Vi har ellers haft flere vellykkede tiltag de senere år, fortæller Frank. Vi har alt nødvendigt fægteudstyr, gode lokaler på Svendborg gymnasium og penge på bankbogen. Men uden fægtere går det jo ikke.

Klubben blev stiftet i 2007 og tog navn efter den lokale søhelt, admiral Niels Juel, der fik Valdemar Slot som prisepenge fra Christian d. 5. i 1677.

Vi har måske haft knap 100 fægtere – unge og voksne – gennem fægtesalen siden da. Men nu må vi henvise interesserede til de nye klubber i Ringe eller Nyborg – eller den veletablerede klub i Odense.

Afslutningsvis skal vi have en generalforsamling hvor nedlukningen bekræftes af medlemmerne, oplyser Frank Perlon.

Evt. spørgsmål til pressemeddelelsen kan rettes til klubben via mailen: info@niels-juel.dk

OBS Fægteklubben Niels Juel starter træningen op igen OBS

Fægteklubben starter børnetræningen op igen i overensstemmelse med myndighedernes anvisninger og retningslinjerne udgivet af DFF og DGI. Medlemmer informeres via mail af klubben når situationen ændrer sig. Skulle du/I have spørgsmål vedrørende klubbens aktuelle situation kan vi kontaktes via hjemmesiden her.

OBS Fægteklubben Niels Juel holder på grund af den aktuelle covid-19 situation lukket OBS

På myndighedernes anvisning holder fægteklubben lukket. Medlemmer informeres via mail af klubben når situationen ændrer sig. Skulle du/I have spørgsmål vedrørende klubbens aktuelle situation kan vi kontaktes via hjemmesiden her.

Børneholdet starter op igen efter ferien i uge 2

Fægteklubben Niels Juel byder alle velkommen i 2020. Første træning er i uge 2, med første børnetræning d. 09/1-2020. Hvis du er interesseret så kan du skrive en email til klubben via hjemmesiden.

Stævnesæson 2020 starter

1. Afdeling – Jysk-Fynsk Kårdecup 2020


Overrækkelse af J. Fredsteds støtte til unge talentfulde fægtere

Fægteklubben Niels Juel Svendborg har fået æren af at modtage Jørgen Fredsteds støtte til unge talentfulde fægtere af Inge Fredsted den 15. november. Efter hendes mands død i 2013, har hun i hans sinde betænkt fægtere gennem legater, donationer til fonde og individuelle donationer.

 • Blå bog – Jørgen Fredsted
  • Jørgen Fredsted var med til at stifte Fægteklubben Attaque Birkerød.
  • ”I klubben var der mange unge fægtere, som klarede sig godt på landsbasis. Jørgen elskede fægtningen for fægtningens egen skyld, og han gik tit mere op i at træne med børnene og de unge i stedet for sig selv.”
  • I slutningen af 1970’erne blev han formand for Dansk Fægteforbund. Det var han i en årrække.
  • Kom med i Dansk Idrætsforbunds Lov- og Appeltudvalg (idrættens højesteret). Det var han, til han var 70 år.
  • Blev senere formand for Fægtekunstens Venner, hvilket han var til sin død den 10. september 2013.
  • ”Jørgen fremhævede altid fægtningen, som en sport man kan dyrke hele livet. Han nåede lige at købe nyt fægteudstyr, og det er da ikke så dårligt, når man er fyldt 70!”
  • ”Jørgen ytrede flere gange et ønske om at han gerne ville støtte dansk fægtning og her især ungdommen.”